SeriousSloeproeien 2014!

 
20 December 2014: Leeuwarden-Haarlem, 4 sloepen, 154 km non-stop sloeproeien in 24 uur............
 
Voor 3FM Serious Request 2014 roeiden tientallen sloeproei(st)ers met 4 sloepen van Leeuwarden naar Haarlem aan het roeien, de start was op 20 December om 00:00 uur. 
 
Update 23:30 uur
 

Ze hebben het gehaald! Na een enerverende dag, waar de wind het programma in de war gooide, was men rond 23:00 uur in Haarlem! En kon men een prachtige cheqeu van € 19.450,68 overhandigen bij het glazen huis!!

 
Update 19:00 uur
 

De sloepen zijn momenteel bezig met het laatste traject van Amsterdam naar Haarlem! Verwachte aankomst in Haarlem tussen 23:00 en 24:00 uur! Je kunt ze live volgen via Geosports!

 

Update 10:00 uur
 
De volgboten beuken momenteel tegen de hoge golven van het IJsselmeer op. De sloeproei(st)ers varen mee op de volgboten terwijl de sloepen via de weg richting Amsterdam rijden. Men verwacht tussen 15:00 en 15:30 aan te komen bij de Oranjewerf in Amsterdam, waarna de roei(st)ers hun tocht naar Haarlem hervatten!!
 
Update 8:40 uur
 
De harde wind gooit vandaag roet in het eten, onder deze omstandigheden het IJsselmeer oversteken is levensgevaarlijk. De sloepen zijn inmiddels gearriveerd in Lemmer. Daar gaan ze het water uit en op de trailers richting Amsterdam (Oranjesluizen), de volgboten varen door. In Amsterdam gaan de roei(st)ers weer aan de riemen tot Haarlem!! De live-tracker werkt helaas even niet, dus we zullen voorlopig op deze pagina de actuele status weergeven. 
 
 
 
 
In navolging van hun actie voor 3FM Serious Request 2013, waarbij ze de officiële Elfstedentocht geroeid hebben gingen ze dit jaar het Glazen Huis achterna naar Haarlem. Ze vertrokken vanuit Leeuwarden om non-stop de 154 Km naar Haarlem te roeien binnen 24 uur. De wind gooide roet in het eten, dus de IJsselmeer oversteek moest helaas geschrapt worden. 
 

Wederom zamelden ze zoveel mogelijk geld in voor het goede doel van #3FM Serious Request!! Ze dames en heren konden een cheqeu van maar liefst € 19.450,68 overhandigen bij het glazen huis!!

Men roeide in de Kromhout-Whalers 'Sir Lancelot Skynner', 'Kromme Dick', 'Vic' en 'Quo Vadis'

 

KOM IN ACTIE, EN DONEER!!