Damesteam Daventre Portu Europees kampioen Surfboat Roeien

02-09-2013 12:47

Butthole Surfers, het surfboatdamesteam van Deventer Sloeproeivereniging Daventre Portu heeft afgelopen zaterdag 31 augustus de EK Surfboat Roeien in Wijk aan Zee gewonnen. Onder zeer zware omstandigheden lukte het Marlienke Meijer, Karlijn Ribbers, Wijmke Brouwer en Fleur Fiselier als enige damesteam om de boei te ronden en de heat met goed gevolg te voltooien.
 
Diverse boten sloegen om en verscheidene roeiers en sweeps (stuurmannen) sloegen overboord. Ook de reddingsboot van de kustwacht moest het ontgelden. Zij sloegen om en kregen daardoor pech aan de buitenboordmotor. Nadat een vervangende boot uit IJmuiden was gehaald, kon de wedstrijd worden voortgezet. Ook het herenteam van Daventre Portu, Fabulous Floaters, verloor in het heetst van de strijd een roeier en moest helaas de strijd staken. 
 
In plaats van de gebruikelijke 4 heats met daarna finales, besloot de wedstrijdorganisatie het aantal heats terug te brengen. Door de sterke wind en zeer hoge golven achtte de organisatie het aan het eind van de ochtend niet meer verantwoord om de wedstrijd voort te zetten.
 
Het in Deventer gevestigde bedrijf roeisloepen.nl leverde de surfboat. De vier roeiers bedwingen hierin samen met een sweep (stuurman) de branding, ronden na 400 meter een boei en komen golfsurfend terug. Het team waarvan de boegroeier als eerste de op het strand geplaatste vlag aantikt, wint.
 
Voor meer informatie, en opnamen van SBS6 HvNL, klik hier......
 

—————

Terug