Sloep Maaike op Blauwe Loper Festival/Live Oost Amsterdam

20-06-2013 07:08

Zaterdag 8 juni was er het Blauwe Loper/Live Oost Festival op het Lloyd Plein te Amsterdam.

De ster van het festival was toch wel sloep Maaike met een groep enthousiaste roeiers die meededen met de locatie-voorstelling BiechtBoot. Als theatermaker bedenk je een concept dat je het publiek actief wil laten meedoen in je voorstelling. Het publiek wordt voor een dag een stel landverhuizers uit 1921. Vanaf het Lloyd Hotel reisden zij met de KHL naar Zuid-Amerika. Sloep Maaike en zijn bemanning werden voor een dag het schip waarmee de landverhuizers vertrokken.

Omdat dit geen pleziervaart was, wilde ik het publiek zelf laten roeien naar een Drijvende Tuin die midden in de IJhaven lag.

Zonder de inzet en professionele kennis van de roeiers was het publiek nooit aangekomen bij dit Eiland. De ervaring van de enorme kracht, het samenwerken en luisteren naar commando's van het roeien maakte dat het publiek actief werd betrokken bij de voorstelling. Dit zorgde voor een unieke beleving die nog meer indruk maakte toen zij op de Drijvende Tuin aankwamen.

Ik wil Lindert Kuijs bedanken voor het samenstellen van een bijzonder enthousiast team. Hans, Dorus, Cor, Alvin, Erik, Frank, Noortje, Marieke en Daphne dank voor jullie inzet.

Zonder jullie was deze bijzondere voorstelling niet mogelijk geweest!

Chapeau, Esmeralda Detmers (06-15491360)

  

 

—————

Terug