Sloeproeien voor Kevin

Meters maken voor Duchenne Spierdystrofie

Sinds begin dit jaar is bij Kevin (bijna 3 jaar) de ziekte Duchenne Spierdystrofie vastgesteld. Dit betekent dat zijn spieren langzaam zullen afbreken en hij vroegtijdig in een rolstoel terecht zal komen. Vervolgens neemt snel de arm kracht en functionaliteit af. In de daarop volgende fase ontstaan ademhalingsproblemen en is zelfs beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker bij deze ziekte. Zonder hulp van een geneesmiddel zullen kinderen met deze ziekte dan ook niet oud worden en daarom is er veel geld nodig om het onderzoek naar dit geneesmiddel te versnellen. De stichting Duchenne Parent Project is een stichting van ouders met kinderen met Duchenne. Met deze stichting wordt geld ingezameld voor onderzoek om medicijnen te ontwikkelen voor deze ziekte om te kunnen behandelen of zelfs genezen. 

 

In samenwerking met Stichting Wilde Mossels (organisator van de Veerse Meer Race) startten vrienden van Kevin een actie om geld in te zamelen. Ze willen graag voor hem en uiteraard voor alle andere Duchenne kinderen zoveel mogelijk geld inzamelen voor deze Stichting door middel van het maken van “meters voor Duchenne”. 

sloeproeienNL sluit zich graag aan bij dit initiatief en roept alle sloeproei(st)ers en sloeproeiliefhebbers op deze actie te steunen! 

 

Om de strijd aan te gaan tegen Duchenne gaan vrienden van Kevin het parcours van de officiële Veerse Meer Race Roeien in een 8-persoons wedstrijdsloep, de 'Noordhoek' beschikbaar gesteld inclusief stuurman. Het 17 km lange en zware parcours over het Veerse Meer zal door deze totaal ongeoefende roeiers afgelegd gaan worden op zaterdag 31 Augustus aanstaande. Hiermee willen ze zo veel mogelijk geld ophalen uiteraard!! Inmiddels is ook de 'Seahorse' van team Seahorse beschikbaar gesteld voor deze actie!

 

Via https://www.veersemeerrace.nl/roeien-voor-kevin-/ blijf je op de hoogte!

 

   

Dus aarzel niet en laat je sloeproeihart spreken. Steun deze mensen met je bijdrage om het onderzoek naar de zo ontzettend noodzakelijke oplossing voor Duchenne te versnellen!!! Alle bedragen zijn uiteraard welkom, elke euro is er een! Sponsoren kan uiteraard in contanten of doneer online via de website van de Duchenne Parent Project stichting waar een aparte pagina voor Kevin is!

 

Bedankt voor jullie steun!!

 

 

Met dank aan:

  • Marc Beerens, voorzitter van de Stichting Wilde Mossels en organisator van de Veerse Meer Race, voor het beschikbaar stellen van de Sloep ‘de Noordhoek’ inclusief zichzelf als stuurman voor een veilige vaart door de woeste baren van het Veerse meer!
  • team Seahorse, voor het beschikbaar stellen van hun sloep + stuurman.