Cursus 'Levensreddend handelen in en rond de sloep!'

data 2019 nog niet bekend
 
 
Voor het verslag van de 1e cursus, klik hier >>
Voor foto's van de 2e cursus, klik hier >>
 
In 2017 waren er tijdens de Vuurtorenrace en Amsterdamse Grachtenrace incidenten met roeiers met hartproblemen tijdens de race. In beide gevallen is door snel en kordaat optreden van de rest van de bemanning erger voorkomen, en zijn levens gered! De 1e paar minuten na een hartincident zijn cruciaal en levensreddend! Weet jij wat je moet doen als een teamlid ineens in elkaar zakt tijdens het roeien?? 
 
Tijdens de FSN ALV op 27 januari 2018 werd de FSN video 'reanimeren aan boord' getoond. In deze video vertelt George Haas van Vergáán wat hij meemaakte in de sloep..... Deze video bekijken volstaat niet, iedere ploeg zou tijdens een training of race minstens 2 of 3 gediplomeerde roei(st)ers aan boord moeten hebben, die ook weten wat te doen in een sloep. En iedere ploeg zou dit moeten oefenen! Nog beter is om met het hele team een cursus te volgen!
 
    
 
Naar aanleiding van bovenstaande heeft Sloeproeien Naarden het initiatief genomen om in samenwerking met Crash Move en sloeproeienNL een zeer betaalbare gecertificeerde maatwerkcursus reanimatie aan boord & EHBO te organiseren. 
 
Leer in één dag alle belangrijke levensreddende handelingen in en rond een sloep!!
 
Doel van de cursus: 
Levensreddend handelen om en op het water, conform het C-ABCD protocol. De trainingen zijn pragmatisch en zeer leerzaam.
 
 • Catastrofale bloeding (Bloedverlies)
 • Circulatie bloed (Stilstand/hartaanval)
 • Luchtwegen ademhaling (Verstikking-verdrinking)
 • Lichaamstemperatuur (Onderkoeling/oververhitting) 
 • Huid (Brandwonden) 
 
Programma:
Het programma is compact hoog-intensief en bestaat altijd uit een 3-tal fasen:
 • Theorie (ongeveer 30% van de tijd)
 • Praktijk (handelingen ongeveer 30% van de tijd)
 • Scenario-Play (ongeveer 40% van de tijd)
  • Hartaanval, verstikking of slagaderlijke bloeding in een sloep
  • Drenkeling (onderkoeld) uit het water halen en naar de wal brengen
 
Duur 
De duur van het programma is 5 uren, van 11:00 uur tot 16:00 (10:30 uur aanwezig zijn)
 
Cursusdata:
2019: nog niet bekend
 
Instructeurs
Erkende Oranjekruis instructeurs (gecertificeerd) en Mariniers/commando’s met Medische achtergrond/ervaring
 
Locatie 
Jachthaven Naarden, IJsselmeerweg 6, 1411 LV Naarden. Op 100 mtr afstand is het NH Hotel, dus eventueel overnachten is geen probleem!
 
Groep
De grootte van één groep is minimaal 10 en maximaal 16 personen. Er kunnen maximaal 2 groepen gelijktijdig worden getraind.
 
Materiaal
Voor het oefenmateriaal wordt gezorgd, waaronder een AED, oefenpoppen etc.. voor de trainingen zijn 4 sloepen beschikbaar!
 
Kleding
De deelnemers krijgen een overall ter beschikking. Het advies is om droge kleren mee te nemen
 
Eten en drinken
Voor de koffie en de thee wordt gezorgd. Alle overige zaken dienen door de deelnemers zelf geregeld te worden. Er kan eventueel geluncht worden in restaurant Porterhouse op de jachthaven. 
 
Lesboekje
Het lesmateriaal wordt in PDF ter beschikking gesteld. Dit lesmateriaal is beschermd mag niet gekopieerd en/of vermenigvuldigd worden, zonder schriftelijke toestemming van Crash Move BV
 
Kosten
€ 66,- per persoon. Betaling bij online inschrijving (sloeproeien Naarden en sloeproeienNL verdienen hier niets aan, maar dragen zelf bij in tijd, kosten administratie en beschikbaar stellen jachthaven en sloepen)
 
Certificaat 
Iedere deelnemer ontvangt een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat “Crash Move levensreddend handelen, Maritiem”. De training bestaat slechts uit een deel van een volledig EHBO opleiding. Het uitgeven van een EHBO diploma is derhalve niet mogelijk.